FU


Jag måste bara skriva av mig lite sedan jag råkade titta på svt:s debatt mellan Jimmie Åkesson och Gudrun Schyman på Youtube alldeles precis. En hjärtefråga för de båda diskuteras: våldtäkt, som Sverigedemokraterna har valt att gå till val på, dessutom. Jag. blir. så. förbannad. Han har nog allt Åkesson - inkompetens OCH felaktig statistik. Fantastiskt!

Hur ska man bekämpa våldtäkt enligt SD? Jo, man ska dela ut pepparspray, sätta upp övervakningskameror "där de flesta våldtäkter begås" och lära unga tjejer självförsvar. Hur fan hade du tänkt gå till väga för att sätta upp kameror i vanliga familjers och pars sovrum, Jimmie..? Majoriteten av alla våldtäkter begås nämligen av pojkvänner, äkta män, kompisar, pappor och andra släktingar. Svenska män då. Är det viktigt att ta tag i grundproblemet - mäns kvinnosyn i samhället? Nej. Så länge som tjejer kan försvara sig och fängelsestraffen höjs så är problemet löst. Killar kan ju inte kontrollera sig. Eller nej, utländska killar kan inte kontrollera sig. (Ett guldkorn i debatten är när Gudrun förklarar att genuslära är oerhört viktigt i skolan för att få bukt med en felaktig kvinnosyn och Jimme Åkesson svarar "Jämför du svenska män med talibaner?!".)

Om du läser det här Jimmie Åkesson: Jag hatar dig av hela mitt hjärta och du har härmed också förstört min nattsömn. Jag är för uppjagad för att kunna sova nu. Gött, när skolan börjar imorgon. Jävla idiot.


Bara för att


jag inte kan sluta lyssna på grizzlybjörnen





(Fick ett himla fint länktips av Filip precis förresten: http://hungoverowls.tumblr.com/
- För alla som gillar bakisugglor!)


Prrå


Tidigare: Färga hår & klippa lugg. Så himla skönt!
Senare: Fika med Julia! Peppin'!

 

 

(En sushimiddag kan aldrig gå fel, någonsin!)

 


Air

 

Måste man tycka att det är kul att skolan börjar igen? Jag skulle behöva två månader till av absolut ingenting. Virgin Suicides på tv. Fin men kanske lite för melankolisk för ikväll. Pepp istället för depp!

 

 


Parkpic.


Trasdockans dag
och lite chihuahuakärlek i parken.

 

 

 

 

 

 

 


-


Snart måste det lösa sig.


No blind spots in the leopard's eyes


Gud, mitt humör är så delat idag. Det är jag och regnet I guess. Lika oberäkneligt.

 


 


Haa


Men snälla..


Klick! Klick! Klick!


Fotade lite på ATSUB:s ljusmanifestation Trasdockans dag i Bältesspännarparken ikväll. Nu är jag alldeles slut i benen. Kilklack i 3,5 h gjorde fötterna lite ledsna. Tur då att jag sedan kunde trösta kroppen med en efterlängtad 7-eleven brownie, haha. Åh, nam!

(Note to self: Måste komma ihåg att byta kudde innan jag går och lägger mig. Vaknar med huvudvärk och död nacke varje morgon. Inte roligt :C)


:3


Ops, råkade handla lite på rean. Nu är jag happy camper! Köpte dessa två fina små tröjor + två kjolar. Hurra!

 

 

 

(Kattgif dårå!)

 

 


Cuckoo


Tanken var att jag skulle ha plockat iordning alla mina saker som ligger i stora säckar nere i källaren efter ha varit vägglössnedfrusna, men ledigheten gör mig uppenbarligen handlingsförlamad och efter två säckar av fem blev det mest kaffe. Massa kaffe. Och lek med hunden. Och löjliga miner.

Hade förövrigt lite tur idag! (om man räknar bort incidenten imorse när jag tappade ett ägg och försökte stoppa fallet med foten, heh). Fick en lönelapp hemskickad igår som sa att jag var skyldig Förbo 2000 kr efter mitt sommarjobbande där i juli. Det visade sig att Hogia hade betalat ut pengar för den veckan jag var i Barcelona också, trots att de såklart inte skulle göra det. Och vips! så var jag skyldig företaget 2000 kr :C
Men nu idag så visade det sig att Förbo är så snälla att de efterskänker mig pengarna istället ♥ åh!

 

 

 

 

 


Storm ute = Storstädningsdag. Phew!

 



Drunk Girls


Fredag: Förfest hos Patrik och kattbröderna.
Lördag & Söndag: Zelda: Wind Waker, Gainsbourg: Vie Héroïque, Star Trek och Inception. Alla tre filmerna var bra, men speciellt Inception.

 

 

 

 



Easier


Ibland finns det så mycket att skriva att det är bättre att inte skriva något alls.


Regnbågen

 

Peppar på utgång ikväll!
Och nu har jag bokat tid hos frisören för lite färgande och luggklippande om en och en halv vecka. Det lär blir svindyrt. Menee, jag tänker så att jag kan unna mig det när det kanske var 4 år sedan sist som frisören fick måla om huvudet på mig. Ska bli skönt att slippa fesbrunurtvättadrött, faktiskt.

 

 


Chillidill

 

 

 


Boom Boom Boom Boom!


Ut på stan!

 


Way out


Kom på att jag helt har glömt av Way Out West! Det var fint! Lyckades se en hel del band så biljetten var absolut inte bortkastad. Jag såg: Panda Bear, Beach House, lite Wu Tang, The National, Iggy & The Stooges, Jónsi (som var otroligt fint!), M.I.A, Girls, The Radio Dept., Pavement, Håkan, liite Broken Bells och såklart Chemical Brothers. Att få se Maria massor under helgen var också fint ♥


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Finn ett fel:




De som känner mig vet att jag sitter inne med en såndär klassisk fobi för spindlar. Jag vill tro att det har blivit lite bättre med åren, men blir djuret tillräckligt stort så dör jag spindeldöden direkt. Poff! Som nu :C Istället för att sitta i vardagsrummet har jag hittat en plats längst in i köket där jag är långt ifrån spindellampan, samtidigt som jag kan se om den rör på sig. Bra att veta sådär. Så den inte bara försvinner. Hu!



(Jag gillar att den fick röda ögon av blixten. Lite gulligt så. Med tanke på att den har ÅTTA :C!)




Uwh! Rädda mig! :C


Nosy


Jag har länge försökt hitta en kändis som har likadan näsa som min. Eller inte bara kändis utan någon. Min nos verkar ganska ovanlig med sitt bullande och uppåtande och allt som är den. Såklart är varje näsa unik men jag vill väl bara ha lite bevis på att vackra människor kan ha min näsa också, hah. Att allt inte behöver vara rakt.

Hur som helst, ikväll så hittade jag den bara sådär när jag tittade lite halvengagerat på Jean-Luc Godards À bout de souffle på SVT. Jean Seberg är min nostvilling! Eller nej, inte riktigt. Inte hundraprocentstvilling. Alls. Men så nära som jag någonsin har kommit i alla fall. De delar lite samma kvaliteter med rund tipp och lite annat (och det är väl det enda vi delar då hon är helt jaggårochskjutermigvacker. Gosh)
Sökandet fortsätter.

Oerhört fransk film för övrigt. Jag hade faktiskt inte sett den innan och passade på nu. Jättevackert foto, vackra människor och sådär fint 60-tal. Men som förväntat väldigt fransk vilket jag ibland kan ha lite problem med. Pretentiös dialog som tagen ur en pjäs.

 


À tout à l'heure!


No


Ibland känns det som att det inte spelar någon roll hur mycket man än anstränger sig.
Löjligt egentligen.


Hoppsan!


Och så var man med WoW-biljett helt plötsligt. Billigare än en endagsbiljett var den. Varför inte?


Yawn


I natt drömde jag att jag hade blonderat håret. Jag skulle färga det i någon annan färg efteråt men hade upptäckt att jag faktiskt gillade platinarufs och gick runt till alla glatt frågandes "om de tyckte att jag passade i mitt nya blonda hår?". Blev lite besviken när de flesta tittade på mig lite småskeptiskt och sa saker som "Ja, jo det gör du väl" eller "Eh, visst!". Det visade sig såklart när jag tittade spegeln sen att mitt hår var dassgråttrosabrunt. Skitfult. Idiotdröm.

Upptäckte förövrigt att min ring finns i en större storlek igen! Hurra hurra! Så nu är den snart påväg hem till mig! Måste bara köpa ett litet förfrankerat kuvert att skicka tillbaka den andra i, men idag är det för regnigt för att promenera till Maxi. Jag kommer flyta bort och vips! Hamna i Balltorp eller vid Korsvägen någonstans. Hu. Bättre att dricka kaffe och äta hembakta bullar. mmm nam.

Fick beslut från CSN idag också om att jag får bidrag för höstterminen som vanligt. Jag vet inte varför jag inte skulle få det, men det känns fortfarande bra att veta att allt står rätt till och att ett eventuellt extrajobb är mer som en bonus än en nödvändighet.


(Och nu har förhoppningsvis problemet försvunnit)




Bara


Fan.


Sprawl


Åh, imorse upptäckte jag att mina små fällor har spelat ut sin roll och slutat klistra som de ska. Vägglöss överallt som gick över tejpen utan några större problem :C Upp på min kudde bland annat. Bu. Gav F en puss och åkte hem för att sova i två timmar till utan kryp och idag har det kliat över hela kroppen. Vill för övrigt att mitt hår ska växa lite så att jag kan springa till frisören och färga! Bara 3 centimeter längre ungefär. Men tre månader är för lång tid för att ha dassigt utväxthår (som nu), så jag väntar nog tills min lugg är sådär jobbigt för lång så att jag ändå måste klippa den och färga det samtidigt då. Dvs om kanske två veckor? Tre? Vill nuu!

(Och idag skeppades kameran! Inte blåst. Tur det)


 

Upptäckte bara sådär att jag är mästeromelettkock också. Mmm, nom!



Så:





Lurv


Idag låg minneskortet jag beställde i brevlådan och väntade. Kul när kameran inte ens har skeppats än, heh. Sidan jag beställde från är tydligen billiga men supersega enligt diverse forumsfolk som har fått vänta bra mycket längre än de 1-2 dagarna det ska ta innan de skickar iväg vadmannuharbeställt med båt eller flyg eller hur de nu skickar. Men det är okej. Jag är villig att vänta på något gott så länge som det inte gör så ont i plånboken i slutändan som det kanske annars hade gjort.

Nu: strumpor och någon tjock tröja. Jag ska promenera till systemet lite och handla all sorters dricka - vin, öl och vodka. Men bara vinet är för moi.

Någon som vill ses imorgon och svänga sina lurviga förresten? Eller kanske bara ta något glas vin någonstans? Nästa helg lär ju vara döden om man vill vara social och finner sig själv ganska så wow-biljettlös. Vilket jag är.
(Gosh, det här är ju som att kasta ut en fråga mitt ut i intet. Ingen läser väl det här ändå? Hah).





Bedbug


Utrustad med silvertejp gillrade jag fällor igårkväll. Vägglusfällor! Rulla, rulla, rulla långa remsor av tejp så den blir dubbelhäftande och sedan klistra, klistra, runt, runt sängen så de små vampyrbaggarna fastnar när de försöker komma upp till en för att bitas. Struntade dock i ena långsidan in mot väggen (då jag faktiskt var för upptagen med att vara moraliskt stöd i kampen mot the origami killer) och imorse satt det såklart en tjock och belåten lus där lagom retsamt. Den dog. Men jag hittade inga bett eller mystiska röda märken när jag tittade efter och kände heller inget kittlande eller krypande under natten. Jag var för upptagen med en egen tolkning av den nästan lite för klassiska naken-i-skolan-drömmen.

Min bestod av att jag satt ensam i ett peepshowrum naken och ointresserad. Hittade lite böcker och serietidningar på ett ställ och försökte läsa men allt var bara gammal 70-talssnusk och sidorna luktade illa. Hittade istället en orange kattunge som jag lekte lite med medan random män gick förbi och kikade in i de runda små fönsterrutorna. Jag brydde mig knappt. Men helt plötsligt öppnas två stora dubbeldörrar och folk börjar bära in stolar för att ställa upp på rad och rulla fram overheadapparater och whiteboardtavlor. Vissa börjar redan sätta sig ner och passa platser. Jag försöker se mig om efter något att skyla mig med men hinner bara halvvägs bort mot min tygkasse och klänning när en kille i min klass dyker upp och flinandes frågar vad jag håller på med egentligen, naken sådär. Phew.
Sedan skällde klockan.

 

 


À la recherche du temps perdu


Bakade Madeleinekakor för första gången på min namnsdag den 22 juli. Måste göra något med mitt bildbevis som ligger och skräpar på skrivbordet så, här är de! Smakade som små sockerkakor med citron, ungefär. Vissa recept innehåller dock honung och då kanske de smakar lite annorlunda? Oh well, vad vet jag.

 

 

 


Wasted Hours


Lyssnade på Arcade Fires nya skiva på väg ner till Ica och hem igen. The Suburbs. Eller nej, nu ljög jag. 16 låtar är svårt att hinna med på en så kort promenad. Jag hann ner till nummer sju, i alla fall. Gosh, 16 låtar är ju som två hela album nästan. Man får ta det i etapper I guess. Och ringen som jag glatt studsade ner för att hämta upp från posten där var för liten! :C! Åh, jag förbannar internethandel! Eller nej, det gör jag inte alls. Men just nu suger det när man har väntat i en vecka på att få vara lite fin. Jag får helt enkelt ha den på "fel" fingrar. Bra så.

 

 

 

 

 

 

Puss!

 


Liten canon


Vad passar inte en blogg bättre än massamassa bilder? Bra då att jag väntar på att en liten nyköpt kamera ska komma hem till mig alldeles snart ♥ Inte någon flashig systemkamera eller så, utan en liten digital kompaktkamera som man kan ta med sig överallt&närsomhelst. Tyckte om att kunna fota vad som helst i Barcelona. Måste bara köpa ett fodral åt den så att den inte dör i min väska.

Den kanske kan hjälpa mig att upprätthålla någon form av intresse för den här bloggen.


Toodeloo :*


&

 

 

 

 

 


RSS 2.0